در میان انبوه پروژه هایی که در سراسر دنیا برای ساخت ماشین پرنده کلید خورده اند شرکت ژاپنی SkyDrive نیز به نوبه خود تلاشی ستودنی را آغاز کرده و به تازگی تست پرواز تک نفره خودروی پرنده خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
در ویدیویی که صبح امروز توسط این کمپانی منتشر شد اختراعی شبیه به یک موتورسیکلت به نمایش درآمده که با کمک پیشرانه های خود حدود ۱ تا دو متر از سطح زمین بلند می شود و برای مدت چهار دقیقه در همین ارتفاع پرواز می کند.
Tomohiro Fukuzawa که مدیریت پروژه SkyDrive را بر عهده دارد در این باره گفت که امیدوار است این ماشین پرنده تا سال ۲۰۲۳ رنگ واقعیت به خود بگیرد اما همزمان تایید کرد که تامین امنیت این وسیله نقلیه به شدت برای تیم سازنده آن اهمیت دارد.
او در مصاحبه خود با آسوشیتدپرس گفت:
در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ پروژه مختلف ساخت ماشین پرنده در دنیا وجود دارد که تنها تعدادی از آنها توانسته اند تست پرواز با یک سرنشین را با موفقیت پشت سر بگذارند.
من امیدوار هستم که افراد بیشتری دوست داشته باشند سوار این ماشین شوند و احساس امنیت کنند.
به گفته Fukuzawa این ماشین پرنده فعلا فقط می تواند برای مدت ۱۰ دقیقه پرواز کند و اگر تیم سازنده بتوانند این زمان را به ۳۰ دقیقه برساند آنگاه پتانسیل های آن برای تبدیل شدن به یک وسیله نقلیه واقعی نیز بیشتر می شود و حتی می شود آن را به کشورهایی نظیر چین صادر کرد.
برخلاف هواپیماها و هلیکوپترها eVTOL یا خودروی الکتریکی عمود پرواز و فرود، میتواند سفرهای شخصی سریع نقطه به نقطه را برای کاربرانش به ارمغان بیاورد. این ماشین پرنده دردسرهای مراجعه به فرودگاه و مشکل ترافیک سنگین خیابان ها را ندارد و همزمان هزینه استخدام خلبان برای سفرهای هوایی را حذف می کند.
بد نیست اشاره کنیم که هم اکنون ابعاد باتری، کنترل ترافیک هوایی و دیگر مسائل زیرساختی از جمله چالش های پیش روی تیم سازنده این ماشین پرنده برای تولید انبوه آن هستند.
Sanjiv Singh پروفسور موسسه رباتیک دانشگاه کارنگی ملون و هم-بنیانگذار شرکتی به نام Near Earth Autonomy که روی ساخت یک ماشین پرنده کار می کند نیز در این باره گفت:
برای تحقق این رویا باید خیلی اتفاق ها بیافتد. اگر این ماشین ها مثلا ۱۰ میلیون دلار قیمت داشته باشند کسی آنها را می خرد و اگر پنج دقیقه پرواز کنند باز هم کسی به خریدشان تمایل نخواهد داشت. اگر مرتب از آسمان سقوط کنند هم همینطور!
پروژه SkyDrive در سال ۲۰۱۲ و با نام Cartivator آغاز شد و بودجه آن از سوی شرکت های مطرح ژاپنی از جمله تویوتا، پاناسونیک و Bandai Namco (از بازیگران عرصه توسعه بازی ژاپن) تامین شد.
دمویی که سه سال پیش برای نمایش پرواز این ماشین انجام شد چندان موفق نبود اما از آن زمان دست اندرکاران SkyDrive ماشین پرنده خود را بهبود داده اند و اخیرا نیز ۳۷ میلیون بودجه اضافه از بانک توسعه ژاپن گرفته اند.
پاسخ ها